Меню

Блог

Керамични пресовани плочки 27.08.2019 14:51:32

Керамични пресовани плочки

Керамичните пресовани плочки се изработват от различни видове естествени земни маси, които се смесват в определени пропорции.

След като, материала за производството на плочките е готов той минава през механични преси , които биват с големина от 3 до 12 тона в зависимост от вида на произвежданите плочки и от нивото на оборудване при конкретния производител.

При този производствен цикъл плочката вече е придобила вид на плочка, но все още е много крехка и без никаква повърхностна обработка. Сега идва ред на всички бои глазури и дигитални принтери, които придават определената визия на плочката.

След това плочките преминават процес на изпичане, които се случва в линейни пещи при температура от 1000 до 1300 градуса в зависимост от вида на произвежданите плочки.

Последната стъпка е преминаването през качествен контрол (включително и физически), сортиране и пакетиране.

 

Характеристиките на подовите и стенните плочки.

Фаянса е стенна плочка, която е с водопоглъщаемост над 10% (под 40%) и с якост на огъване около над 15 N/mm2. Фаянса е подходяща за полагане само на стени и само при вътрешни условия.

Теракота е подова плочка, която е с водопоглъщаемост от 3 % до 6% и с якост на огъване около 22 N/mm2. Теракотата е подходяща за полагане на стени и под, но само при вътрешни условия.

Гранитогреса е подова плочка, която е с водопоглъщаемост под 0,5 % и с якост на огъване около 35 N/mm2. Гранитогреса е подходяща за полагане на стени и под. Това е единствената пресована керамична плочка, която е подходяща за използване при външни условия.

 

Характеристика на повърхността, върху която се поставят.

Повърхностите върху, които се поставят плочките най-общо се делят на порьозни и непорьозни.

Порьозните повърхности се характеризират с висока попиваемст. Това често издърпва прекалено бързо водата от лепилото, с което се лепят плочките и влошава свързаността на основата с плочките. При такива основи се препоръчва първоначална обработка с грунд за да се изравни попивателната способност на повърхността. Такива повърхности са гипса, гипс-картонените плоскости, хоросана и други.

Непорьозните повърхности се характеризират с много ниска попиваемст. Това не позволява на лепилото, с което се лепят плочките да проникне в дълбочина, което влошава свързаността на основата с плочките. При такива основи се препоръчва първоначална обработка с дълбоко проникващ грунд за да се подобри адхезията на основата. Такива повърхности са циментовите мозайки, шлайфаните бетони, керамични плочки и други.

 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезна информация

Полезна информация за вашата баня | ТЕД Керамика Блог

Керамични пресовани плочки

Керамични пресовани плочки | ТЕД Керамика

Керамичните пресовани плочки се изработват от различни видове естествени земни маси, които се смесват в определени пропорции. Керамичните пресовани плочки се изработват от различни видове естествени земни маси, които се смесват в определени пропорции. 2020-08-05T13:01:01+03:00 Керамични пресовани плочки

<h1>Керамичните пресовани плочки се изработват от различни видове естествени земни маси, които се смесват в определени пропорции.</h1> <p>След като, материала за производството на плочките е готов той минава през механични преси , които биват с големина от 3 до 12 тона в зависимост от вида на произвежданите плочки и от нивото на оборудване при конкретния производител.</p> <p>При този производствен цикъл плочката вече е придобила вид на плочка, но все още е много крехка и без никаква повърхностна обработка. Сега идва ред на всички бои глазури и дигитални принтери, които придават определената визия на плочката.</p> <p>След това плочките преминават процес на изпичане, които се случва в линейни пещи при температура от 1000 до 1300 градуса в зависимост от вида на произвежданите плочки.</p> <p>Последната стъпка е преминаването през качествен контрол (включително и физически), сортиране и пакетиране.</p> <p>&nbsp;</p> <h3><strong><u>Характеристиките на подовите и стенните плочки.</u></strong></h3> <p><strong>Фаянса</strong> е стенна плочка, която е с водопоглъщаемост над 10% (под 40%) и с якост на огъване около над 15 N/mm2. Фаянса е подходяща за полагане само на стени и само при вътрешни условия.</p> <p><strong>Теракота</strong> е подова плочка, която е с водопоглъщаемост от 3 % до 6% и с якост на огъване около 22 N/mm2. Теракотата е подходяща за полагане на стени и под, но само при вътрешни условия.</p> <p><strong>Гранитогреса</strong> е подова плочка, която е с водопоглъщаемост под 0,5 % и с якост на огъване около 35 N/mm2. Гранитогреса е подходяща за полагане на стени и под. <u>Това е единствената пресована керамична плочка, която е подходяща за използване при външни условия.</u></p> <p>&nbsp;</p> <h3><strong>Характеристика на повърхността, върху която се поставят.</strong></h3> <p>Повърхностите върху, които се поставят плочките най-общо се делят на порьозни и непорьозни.</p> <p><strong>Порьозните</strong> повърхности се характеризират с висока попиваемст. Това често издърпва прекалено бързо водата от лепилото, с което се лепят плочките и влошава свързаността на основата с плочките. При такива основи се препоръчва първоначална обработка с грунд за да се изравни попивателната способност на повърхността. Такива повърхности са гипса, гипс-картонените плоскости, хоросана и други.</p> <p><strong>Непорьозните</strong> повърхности се характеризират с много ниска попиваемст. Това не позволява на лепилото, с което се лепят плочките да проникне в дълбочина, което влошава свързаността на основата с плочките. При такива основи се препоръчва първоначална обработка с дълбоко проникващ грунд за да се подобри адхезията на основата. Такива повърхности са циментовите мозайки, шлайфаните бетони, керамични плочки и други.</p> <p>&nbsp;</p>

, , ,
Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки