Меню

Блог

Полезни съвети при избора на комплекти смесители за вграждане за душ 12.05.2023 16:59:20

Полезни съвети при избора на комплекти смесители за вграждане за душ

Търсите комплект за вграждане за душ и все още не знаете неговите предимства ??

Съвременният санитарен фаянс е компактен и ефикасен, което позволява поставянето му в бани с всякакъв размер дори и с малка квадратура. Вградените смесители за баня са спирателни кранове за вода, които успешно се справят с възложените им задачи, като присъствието им е почти невидимо. Това спомага за цялостната хигиена тъй като има по-малко неща за поддръжка и миене в банята.

Монтажът на вградените смесители и издръжливостта при тяхната работа са свързани с няколко важни фактора. Помислете за цветовете и формите при избора на вградени смесители за душ.

Особености: 
Вградената душ система е сравнително нова технология. Все още е по-малко разпространеният вариант, но в днешно време има все по-голямо търсене на този тип смесители за баня. Този дизайн е присъщ на практичността и рационалността при изграждането на нова и модерна баня.

Използването на вграден смесител предлага значителни предимства:
• няма изпъкнали възли;
• маркучите не провисват;
• душ компонентите се сливат с равнината на стената.

Системата на вградените смесители за душ се състои от няколко възела:

Първият (тяло за вграждане) и най-важен е монтиран в стената и е покрит с декоративен (смесител) управляващ панел отгоре, другият е обикновено душ пита, като може да се добави и ръчна душ слушалка към цялостният комплект за вграждане. Възможно е дори да има и чучур за пълнене на вана.

 

Цената за повечето модели може да надхвърли хиляда лева и дори повече. Но това не изключва и модели достъпни за под 1000лв. За стандартните модели цената е доста достъпна. Комплектите за вграждане са практични и отдавна са на мода на Запад.

 Предимста:

 • лекота на монтаж;
 • проста функционалност;
 • тиха работа;
 • изключителен дискретен дизайн
 • надеждност.

Устройство

Основната функционална единица е тялото за вграждане , което отговаря за интензивността на водния поток.

Състои се от следните елементи:

 • издръжлив пластмасов корпус;
 • месингова глава с четири резбови отвора.

Последните директно контролират смесването на топла и студена вода. Механизмът е направен по такъв начин, че може да работи дълго време без повреди. Той е прост, няма сложни детайли, а броят на възлите е минимален. Превантивната поддръжка на смесителят обикновено се свежда до смяна на уплътненията.

 Важно е да знаете качеството на материалите, от които е направен смесителят.

Например, най-ненадеждни са продуктите от силумин (алуминиева сплав на прах). Цените на такива продукти не са високи, въпреки че не е препоръчително да ги купувате, хората се подлъгват заради цената (ще бъдат пропилени пари). Такъв смесител за вграждане след кратко време ще стане неизползваем без възможност за възстановяване. По-добре стоят нещата с месингови конструкции, които са малко по-скъпи, но имат по-висока якост.

Друго полезно качество: такива устройства надеждно се почистват от корозия.

Добрият душ смесител за вграждане се характеризира с материала за покритие, като най-често срещаните са:

 • хром;

 • бронз;

 • позлата.

Важно е покритието да е естетически приятно, без пукнатини и други дефекти.

Функционалност

Необходимо е да се обърне внимание на функционалността на комплекта за вграждане. Хората често купуват продукти, които се използват на 30-40% от потенциала, който съдържат. Изводът е недвусмислен: няма смисъл да се преплаща за скъп модел, който се планира да се използва само наполовина. По-разумно е да закупите душ комплект за вграждане , който да отговори на нуждите колкото е възможно повече, като в същото време ще струва и по-малко.

Преди да инсталирате душ комплекта за вграждане , трябва да поканите специалист с опит, който да разгледа банята и да даде ценни практически съвети. Не винаги е възможно да се монтират вградени системи без никакви затруднения. Понякога това изисква промяна на положеният водопровод което е допълнителни материални разходи.

Ако във вашата баня няма място за биде, а само тоалетна, то можете да си монтирате интимен душ за вграждане до тоалетната чиния. Интимната хигиена може да се извършва само с помощта на такъв душ. Тези комплекти за вграждане работят безупречно и са с компактни размери.

 

Хигиенният вграден душ е лесен за инсталиране, има ниска цена и прост механизъм.

Монтаж на душ пита

Стенен монтаж на душ питата е с най-голямо търсене.

Може да се използва в две версии едновременно, за разлика от обикновеният душ смесител:

 • душ пита
 • ръчен душ

Монтирането на стена на малка душ питата дава възможност да се разположи по-близо до тавана, което отговаря на традиционните консервативни изисквания. Оригиналното решение е така нареченият "душ в тропиците". Същността му се крие във факта, че струята вода идва от голям панел, вграден в стената или тавана. Водните струи наподобяват валежите в тропиците по време на мусона. Често такива душ пити в банята са с няколко типа струя, което придава по-голяма наслада, релакс и разнообразие при взимане на душ.

Видове вградени смесители за душ:

 • моноблок - има душ и държач отстрани на смесителят;
 • едноръкохватков смесител;
 • термостатни смесители
 • смесител с бутони тип SmartControl.

Вграденият смесител за душ е идеален за малки бани.

 Смесителят монтиран в стената, е естетически по-привлекателен. Той няма чучур, поради което спестява място и предпочитан от купувачите. При закупуване на такъв тип смесители се препоръчва да поискате сертификат, потвърждаващ качеството на продукта.

В същото време пространството се спестява значително, като в същото време се създава приятен външен вид. Предимството на вграденият душ е, че може да се монтира например отстрани на душ зоната. Не е странно да поставите този тип душ в скъпа хотелска стая или малък апартамент.

Инсталация

Монтирането на вградени душ комплекти е по-сложна задача спрямо обикновената душ система, но положителният ефект няма да закъснее.

Работата може да бъде разделена на две фази:

 • прекарване на тръбите;
 • настройка на тялото за вграждане.

Производители

На съвременния пазар са представени продукти от десетки различни производители, чийто преглед може да отнеме няколко страници. Отзивите са положителни за продуктите на много компании. Лидерите включват компанията Grohe. Тази компания е основана през 1935 г. в Германия, основно производство на санитарен фаянс. Компанията е известна с това, че всяка година представя на света оригинални иновативни разработки. Тя произвежда комплекти за вграждане от 24 години, има уникален дизайнерски център, който предлага всички нови модели продукти.
Компанията има много международни награди и продава продуктите си в 150 страни по света.

Марката Hansgrohe съществува повече от век. Немският производител е известен с оригиналните си модели и безупречното им качество. Компанията е вдъхновител на тенденциите за производителите в цялата индустрия. Продуктите съчетават изискан дизайн и превъзходно качество, а всички продукти са обхванати от дълги гаранционни срокове.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Полезна информация

Полезна информация за вашата баня | ТЕД Керамика Блог

Полезни съвети при избора на комплекти смесители за вграждане за душ

Избор на комплекти смесители за вграждане за душ

Разгледай сега ➤➤➤【 Всичко за Обзавеждане на банята 】в интернет-магазин ТЕД Керамика ▨ ▩ ▦ 30 години на пазара ✔️ Налични на склад с доставка до Вас. Разгледай сега ➤➤➤【 Всичко за Обзавеждане на банята 】в интернет-магазин ТЕД Керамика ▨ ▩ ▦ 30 години на пазара ✔️ Налични на склад с доставка до Вас. 2023-05-12T16:59:21+03:00 Полезни съвети при избора на комплекти смесители за вграждане за душ

<h2>Търсите комплект за вграждане за душ и все още не знаете неговите предимства ??</h2> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/dush_koplekt_za_vgrajdane_grohe.webp" /></p> <p>Съвременният санитарен фаянс е компактен и ефикасен, което позволява поставянето му в бани с всякакъв размер дори и с малка квадратура. Вградените смесители за баня са спирателни кранове за вода, които успешно се справят с възложените им задачи, като присъствието им е почти невидимо. Това спомага за цялостната хигиена тъй като има по-малко неща за поддръжка и миене в банята.</p> <p>Монтажът на вградените смесители и издръжливостта при тяхната работа са свързани с няколко важни фактора. Помислете за цветовете и формите при избора на вградени смесители за душ.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/obzavejdane_za_banq_vgradeni_smesiteli_za_dush.jpg" /></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Особености:&nbsp;</strong></span><br />Вградената душ система е сравнително нова технология. Все още е по-малко разпространеният вариант, но в днешно време има все по-голямо търсене на този тип смесители за баня. Този дизайн е присъщ на практичността и рационалността при изграждането на нова и модерна баня.</p> <p><strong>Използването на вграден смесител предлага значителни предимства:</strong><br />&bull; няма изпъкнали възли;<br />&bull; маркучите не провисват;<br />&bull; душ компонентите се сливат с равнината на стената.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/universalno-talo-za-vgrazdane-grohe-rapido-smartbox-35600000-image_5ee37ff9d96b5_600x600.jpeg" /></p> <p><strong>Системата на вградените смесители за душ се състои от няколко възела:</strong></p> <p>Първият (тяло за вграждане) и най-важен е монтиран в стената и е покрит с декоративен (смесител) управляващ панел отгоре, другият е обикновено душ пита, като може да се добави и ръчна душ слушалка към цялостният комплект за вграждане. Възможно е дори да има и чучур за пълнене на вана.</p> <p>&nbsp;<img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/vgradeni_smesiteli_za_vana_i_dush.jpg" width="800" height="457" /></p> <p>Цената за повечето модели може да надхвърли хиляда лева и дори повече. Но това не изключва и модели достъпни за под 1000лв. За стандартните модели цената е доста достъпна. Комплектите за вграждане са практични и отдавна са на мода на Запад.</p> <p><span style="font-size: 14pt;">&nbsp;<strong>Предимста:</strong></span></p> <ul> <li>лекота на монтаж;</li> <li>проста функционалност;</li> <li>тиха работа;</li> <li>изключителен дискретен дизайн</li> <li>надеждност.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/dush_komplekti_za_vgrajdane_kak_se_svurzvat.jpg" /></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/smesitel_grohe_cube_zavgrajdane_.jpg" width="479" height="719" /></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Устройство</strong></span></p> <p>Основната функционална единица е тялото за вграждане , което отговаря за интензивността на водния поток.</p> <p><strong>Състои се от следните елементи:</strong></p> <ul> <li>издръжлив пластмасов корпус;</li> <li>месингова глава с четири резбови отвора.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/grohe_rapidbox.jpg" width="800" height="450" /></p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/komplekti_za_vgraden_dush_shema_na_montaj.jpg" /></p> <p>Последните директно контролират смесването на топла и студена вода. Механизмът е направен по такъв начин, че може да работи дълго време без повреди. Той е прост, няма сложни детайли, а броят на възлите е минимален. Превантивната поддръжка на смесителят обикновено се свежда до смяна на уплътненията.</p> <p>&nbsp;<strong><span style="font-size: 14pt;">Важно е да знаете качеството на материалите, от които е направен смесителят.</span> </strong></p> <p>Например, най-ненадеждни са продуктите от силумин (алуминиева сплав на прах). Цените на такива продукти не са високи, въпреки че не е препоръчително да ги купувате, хората се подлъгват заради цената (ще бъдат пропилени пари). Такъв смесител за вграждане след кратко време ще стане неизползваем без възможност за възстановяване. По-добре стоят нещата с месингови конструкции, които са малко по-скъпи, но имат по-висока якост.</p> <p><em>Друго полезно качество: такива устройства надеждно се почистват от корозия.</em></p> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/smesitel_za_vgrajdane_grohe_za_dush.jpg" /></em></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Добрият душ смесител за вграждане се характеризира с материала за покритие, като най-често срещаните са:</strong></span></p> <ul> <li> <p><span style="font-size: 12pt;">хром;</span></p> </li> <li> <p><span style="font-size: 12pt;"></span><span style="font-size: 12pt;">бронз;</span></p> </li> <li> <p><span style="font-size: 12pt;"></span><span style="font-size: 12pt;">позлата.</span></p> </li> </ul> <p><span style="font-size: 12pt;"><em>Важно е покритието да е естетически приятно, без пукнатини и други дефекти.</em></span></p> <p><span style="font-size: 12pt;"><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/grohe_magazine_5_waf_edition_3_4_3_4.jpg" /></em></span></p> <p><span style="font-size: 14pt;"><strong>Функционалност</strong></span></p> <p>Необходимо е да се обърне внимание на функционалността на комплекта за вграждане. Хората често купуват продукти, които се използват на 30-40% от потенциала, който съдържат. Изводът е недвусмислен: няма смисъл да се преплаща за скъп модел, който се планира да се използва само наполовина. По-разумно е да закупите душ комплект за вграждане , който да отговори на нуждите колкото е възможно повече, като в същото време ще струва и по-малко.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/vgradeni_smesiteli_za_banq.jpg" /></p> <p>Преди да инсталирате душ комплекта за вграждане , трябва да поканите специалист с опит, който да разгледа банята и да даде ценни практически съвети. Не винаги е възможно да се монтират вградени системи без никакви затруднения. Понякога това изисква промяна на положеният водопровод което е допълнителни материални разходи.</p> <p>Ако във вашата баня няма място за биде, а само тоалетна, то можете да си монтирате интимен душ за вграждане до тоалетната чиния. Интимната хигиена може да се извършва само с помощта на такъв душ. Тези комплекти за вграждане работят безупречно и са с компактни размери.</p> <p>&nbsp;</p> <h2><em>Хигиенният вграден душ е лесен за инсталиране, има ниска цена и прост механизъм.</em></h2> <p><em><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/intimen-higienen-dush-komplekt-grohe-bau-edge-za-vgrajdane-29040001-26358000.jpg" width="800" height="800" /></em></p> <h2><strong>Монтаж на душ пита</strong></h2> <p>Стенен монтаж на душ питата е с най-голямо търсене.</p> <p><strong>Може да се използва в две версии едновременно, за разлика от обикновеният душ смесител:</strong></p> <ul> <li>душ пита</li> <li>ръчен душ</li> </ul> <p>Монтирането на стена на малка душ питата дава възможност да се разположи по-близо до тавана, което отговаря на традиционните консервативни изисквания. Оригиналното решение е така нареченият "душ в тропиците". Същността му се крие във факта, че струята вода идва от голям панел, вграден в стената или тавана. Водните струи наподобяват валежите в тропиците по време на мусона. Често такива душ пити в банята са с няколко типа струя, което придава по-голяма наслада, релакс и разнообразие при взимане на душ.</p> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/dush_pita_za_vgrajdane.jpg" width="800" height="800" /></p> <p><strong>Видове вградени смесители за душ:</strong></p> <ul> <li>моноблок - има душ и държач отстрани на смесителят;</li> <li>едноръкохватков смесител;</li> <li><a href="https://tedceramica.bg/search?query=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82+smartbox">термостатни</a> смесители</li> <li>смесител с бутони тип <a href="https://tedceramica.bg/tags/smartcontrol">SmartControl</a>.</li> </ul> <p><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/smesitel_za_vgrajdane_smartcontrol_zavana_i_dush.jpg" width="500" height="500" /></p> <p><strong>Вграденият смесител за душ е идеален за малки бани.</strong></p> <p><strong>&nbsp;</strong>Смесителят монтиран в стената, е естетически по-привлекателен. Той няма чучур, поради което спестява място и предпочитан от купувачите. При закупуване на такъв тип смесители се препоръчва да поискате сертификат, потвърждаващ качеството на продукта.</p> <p>В същото време пространството се спестява значително, като в същото време се създава приятен външен вид. Предимството на вграденият душ е, че може да се монтира например отстрани на душ зоната. Не е странно да поставите този тип душ в скъпа хотелска стая или малък апартамент.</p> <h2><strong>Инсталация</strong></h2> <p>Монтирането на вградени душ комплекти е по-сложна задача спрямо обикновената душ система, но положителният ефект няма да закъснее.</p> <p><strong>Работата може да бъде разделена на две фази:</strong></p> <ul> <li>прекарване на тръбите;</li> <li>настройка на тялото за вграждане.</li> </ul> <h2>Производители</h2> <p>На съвременния пазар са представени продукти от десетки различни производители, чийто преглед може да отнеме няколко страници. Отзивите са положителни за продуктите на много компании. Лидерите включват компанията <a href="https://tedceramica.bg/vendor/grohe-germany" title="GROHE">Grohe</a>. Тази компания е основана през 1935 г. в Германия, основно производство на санитарен фаянс. Компанията е известна с това, че всяка година представя на света оригинални иновативни разработки. Тя произвежда комплекти за вграждане от 24 години, има уникален дизайнерски център, който предлага всички нови модели продукти.<br /><strong>Компанията има много международни награди и продава продуктите си в 150 страни по света.</strong></p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/dush_komplekt_za_vgrajdane.jpg" width="800" height="800" /></strong></p> <p>Марката&nbsp;<a href="https://tedceramica.bg/vendor/hansgrohe-germany" target="_blank" rel="noopener" title="Hansgrohe"><strong>Hansgrohe</strong></a>&nbsp;съществува повече от век. Немският производител е известен с оригиналните си модели и безупречното им качество. Компанията е вдъхновител на тенденциите за производителите в цялата индустрия. Продуктите съчетават изискан дизайн и превъзходно качество, а всички продукти са обхванати от дълги гаранционни срокове.</p> <p><strong><img alt="" src="https://cdncloudcart.com/14473/files/image/dush_za_vgrajdane_hansgrohe.png" width="800" height="1178" /></strong></p> <p><strong></strong></p>

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки